Ik ben altijd in beweging. Op de kleuterschool stond al in ieder kwartaalrapport dat ik geen minuut stil kon zitten.

Ruimte en bewegen zijn de sleutelwoorden in mijn leven. Na 20 jaar verkoop adviseur in kantooromgevingen te zijn geweest heb ik vele veranderingen in het gebruik van meubilair gezien en samen met de klanten beleefd. Transformatie van een werkplek of een andere ruimte heeft mij altijd bezighouden.

In de loop der jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in vormen en lijnen uit de natuur. Zo is Wooden Lines ontstaan. De natuur waar ik al mijn inspiratie vandaan haal. Ik kwam op het idee bestaand hout te transformeren naar andere vormen.

De noesten, nerven en zelfs de schors geven mijn meubelen en sculpturen een eigen karakter. Door intuitie is sculpturen van hout een specialisatie geworden en geeft mij de ruimte om beweging in hout te krijgen. Dat moet leiden tot een Metamorfose.

De serie ”hout in beweging” geeft aan hoe hout op een andere manier beleefd kan worden.

Wooden Lines wil een lans breken voor reeds bestaande houten meubels. Dit soms gedateerde houten meubilair kan en moet een 2e kans krijgen. We hebben het hier over gezondheid, duurzaamheid. Kernwoorden bij dit concept zijn ruimte en beweging. Bij het beoordelen van het meubel wordt duidelijk of het meubel geschikt is voor de Metaforfose en dus in een andere vorm wellicht nog wel een leve lang meekan.

Voorbeeld: uw eikenhouten kast of eettafel van iepenhout wordt omgetoverd tot 4 unieke, gesculptuurde bijzettafeltjes.